Viviscal za muškarce | Viviscal Srbija

Viviscal za muškarce

Najčesci razlog zasto muškarcima opada kose je genetske prirode, tačnije androgenetske što podrazumeva kombinaciju uticaja hormona i nasledja. Nasledjivanje opadanja kose je tzv. poligenetsko, dakle nasledjuje se preko više gena, ne samo sa majčine strane kakvo je usvojeno mišljenje. Takodje, naslodejivanje nije direktno što znači da ako otac nema opadanje kose, ne znači da sin neće naslediti neki gen od prethodne generacije i imati androgenu alopeciju- nasledno opadanje kose. Hormon koji je odgovoran za opadanje kose naziva se di-hidrotestosteron (DHT) i nastaje iz testosterona.

Pored genetike i hormona, za opadanje kose kod muškaraca važnu ulogu imaju i sledeci faktori života: stres, pušenje, primena odredjenih lekova, primena anaboličkih steroida, izloženost zračenju, nepravilna ishrana, česte promene u težini, preterana izloženost suncu idr.

Viviscal preparati za muškarce su najprodavaniji svetski brend vitamina za obnovu kosu. Njihov efekat se bazira na kompletnoj dopuni kose neophodnim vitaminima, mineralima i esencijalnim aminokiselinama. Ovo je jedini proizvod na tržistu koji je prilagodjen muškarcima i kao takav ima dodatnu efikasnost u primeni.