Popularne muške frizure

Izbor prave muške frizure može biti ključan faktor u izgradnji stila i identiteta osobe. Prava frizura može istaći vaše najbolje osobine i učiniti da se osećate samouvereno. Pored toga, izbor frizure u skladu s trenutnim trendovima pokazuje vašu svest o modi i spremnost da eksperimentišete.

Izvor fotografije: Photo by Jonathan Cooper on Unsplash

Izbor prave muške frizure može biti ključan faktor u izgradnji stila i identiteta osobe. Prava frizura može istaći vaše najbolje osobine i učiniti da se osećate samouvereno. Pored toga, izbor frizure u skladu s trenutnim trendovima pokazuje vašu svest o modi i spremnost da eksperimentišete.

Danas su muške frizure raznovrsne, od kratkih preko srednje dugih do dugih frizura. Iako su klasične kratke frizure i dalje najpopularnije, sve više muškaraca prihvata duže frizure i eksperimentiše s različitim stilovima.

Ovaj članak pruža pregled trenutnih trendova u muškim frizurama, kao i savete za kosu ključne za održavanje ovih frizura. Takođe ćemo razmotriti kako odabrati frizuru koja najbolje odgovara obliku vašeg lica.

Buzz cut

Ovo je jednostavna i minimalistička frizura koja je izuzetno popularna među muškarcima. Karakteriše je približno jednaka dužina kose duž celog vlasišta, često veoma kratka, koja se postiže mašinskim šišanjem. Buzz cut je idealan za muškarce koji žele frizuru koja zahteva minimalno održavanje.

Ova frizura je izuzetno prilagodljiva i odlična za muškarce svih starosnih doba i vrsta lica. Bez obzira na to da li ste na poslu, u teretani ili večernjem izlasku, ovo je frizura koja uvek izgleda uredno i sa stilom. Takođe je odlična opcija za one koji imaju problema s proređivanjem kose, jer buzz cut može smanjiti vidljivost ovog problema.

Buzz Cut je frizura koja zahteva minimalno održavanje. Ne zahteva nikakve proizvode za kosu, iako neki muškarci mogu koristiti gel ili vosak za dodatnu teksturu ili stil.

Međutim, kosa se mora šišati svake 2 do 3 nedelje kako bi se održao uredan izgled. Kako kosa raste, mogu se probati različiti stilovi poput French crop, Ivy League cut, ili crew cut-a sa teksturom.

Kovrdže i talasi

Kovrdže i talasi su frizure koje mogu biti izuzetno atraktivne kada se pravilno oblikuju i održavaju. Mogu se prilagoditi različitim dužinama kose, od kratke do srednje duge. Bez obzira na dužinu, ključ je u održavanju zdrave i hidrirane kose kako bi kovrdže i talasi bili mekani i definisani.

Kovrdžava ili talasasta kosa pruža puno mogućnosti za stilizovanje. Takođe, kovrdžava kosa ima dobru teksturu i volumen, što može biti veoma privlačno.

Održavanje kovrdžave ili talasaste kose može biti zahtevno, ali pravilna nega može učiniti veliku razliku. Upotreba proizvoda za kosu, kao što su krema ili gel za kovrdže, mogu pomoći u definisanju smanjenju friz efekta. Redovno šišanje je takođe važno da bi se sprečilo rascvetavanje vrhova i održala zdrava kosa.

Frizura sa kovrdžama i talasima zahteva malo više održavanja, posebno kada je u pitanju hidratacija. Koristite proizvode za kosu koji su namenjeni kovrdžavoj kosi, kako biste očuvali njen prirodni oblik i teksturu. Moguće je da će biti potrebno češće pranje kose posebnim šamponima za kovrdžavu kosu. Takođe, povremeno možete koristiti maske za kosu da biste joj obezbedili dodatnu hidrataciju.

Srednje duge frizure

Srednje duge muške frizure su izuzetno popularne među muškarcima zbog svestranosti kojom odišu. Ove frizure omogućavaju muškarcima da isprobaju različite stile, bilo da se radi o urednoj frizuri za posao ili opuštenijem izgledu.

Srednje duge frizure mogu se stilizovati na različite načine. Kosa se može nositi puštena ili vezana u konjski rep ukoliko je dovoljno dugačka. Takođe, srednje duge frizure mogu se nositi s razdeljkom sa strane (za klasičan) ili na sredini (za moderniji izgled).

Frizure srednje dužine su relativno lako održive i ne zahtevaju česte posete frizerskom salonu. Međutim, neophodno je redovno pranje i negovanje kose kako bi se očuvala zdrava tekstura i sjaj. Frizure srednje dužine mogu izgledati odlično čak i sa malo dužom kosom. Za dodatni volumen, možete koristiti proizvode za oblikovanje kose.

Međutim, održavanje srednje duge kose može zahtevati malo više truda u odnosu na kraće muške frizure. Upotreba proizvoda za kosu, kao što su vosak, gel ili sprej za kosu, može biti korisna za postizanje željenog stila.

Undercut

Popularne muške frizure

Izvor fotografije: Photo by Jonas Svidras on Unsplash

Undercut je moderna frizura koju karakteriše kraća kosa sa strane i duža kosom na vrhu glave. Ovaj kontrast pruža poseban efekat koji je smeo, ali i sofisticiran. Undercut može biti diskretan ili izraženiji, u zavisnosti od dužine kose na vrhu u odnosu na dužinu kose sa strane.

Ova frizura je izuzetno svestrana i može se prilagoditi svakom stilu. Undercut se može nositi glatko oblikovan za sofisticiran izgled, ili teksturiran i blago neuredan za opušteniji izgled. Bez obzira na to kako se nosi, undercut je uvek u modi.

Undercut frizura zahteva redovno šišanje kako bi se održao kontrast između kose na vrhu i kose sa strane. Kada je u pitanju stilizovanje, možete koristiti proizvode za oblikovanje kako biste postigli željeni izgled. Ukoliko želite malo raznolikosti, duža kosa na vrhu glave omogućava vam da eksperimentišete sa različitim stilovima.

Kako izabrati frizuru za muškarce u odnosu na oblik svog lica

Kao i žene, neki muškarci biraju frizure u odnosu na oblik svog lica. Evo nekoliko saveta kako izabrati frizuru uzimajući u obzir oblik lica.

Okruglo lice

Okruglo lice karakteriše jednaka širina i dužina, sa malim čelom i linijom vilice. Za okruglo lice najbolje su frizure koje vizualno izdužuju lice i daju mu definiciju, kao što je undercut.

Ovalno lice

Ovalno lice je proporcionalno, duže nego što je široko, sa blago širim čelom i blago zaobljenom vilicom. S obzirom da je ovalni oblik lica veoma balansiran, gotovo sve frizure pristaju ovom obliku. Duga kosa, kratke frizure, sve može lepo izgledati.

Lice u obliku kvadrata

Kvadratno lice ima jednaku širinu obraza, čela i vilice. Idealne muške frizure za ovaj oblik lica su one koje omekšavaju oštre ivice, kao što su slojevite frizure, frizure sa blagim talasima ili kovrdžama, kao i duge frizure koje padaju ispod linije vilice. Najbolje je izbegavati kratke, ravne frizure koje mogu naglasiti kvadratni oblik lica.

Srcoliko lice

Srcoliko lice karakteriše šire čelo i uže vilice. Frizure koje najbolje odgovaraju ovom obliku lica su one koje dodaju širinu na dnu lica i smanjuju širinu čela. Slojevite frizure ii frizure sa šiškama koje se šire na strane su odlične opcije. Izbegavajte frizure sa volumenom na vrhu glave koje mogu dodatno proširiti čelo.

Trouglasto lice

Trouglasto lice je šire na dnu i uže na vrhu, sa dugom, širokom vilicom i uskim čelom. Frizure koje su idealne za ovaj oblik lica su one koje dodaju širinu na čelo i smanjuju širinu u predelu vilice. Slojevite frizure, kratke frizure i muške frizure sa šiškama su dobre opcije. Izbegavajte dugačke, ravne frizure koje mogu naglasiti širinu vilice.

Lice u obliku dijamanta

Dijamantsko lice ima široke jagodice, usko čelo i definisanu, usku bradu. Najbolje frizure za dijamantski oblik lica su one koje dodaju punoću u predelu čela i brade, a smanjuju širinu na jagodicama. Slojevite frizure, bob frizure i frizure sa šiškama mogu biti dobre opcije. Najbolje je izbegavati kratke, voluminozne frizure koje mogu naglasiti širinu jagodica.

Izbor prave i moderne muške frizure je veoma bitan

Sada kada ste upoznati s trenutnim trendovima, ključno je da odaberete frizuru koja najbolje odgovara vašem obliku lica, tipu kose i ličnom stilu.

Važno je zapamtiti da, iako su trendovi korisni, najvažnije je da se osećate ugodno s odabranom frizurom. Pravo šišanje može učiniti čuda za vaše samopouzdanje i izgled, ali održavanje zdrave i negovane kose takođe je ključno. Bilo da eksperimentišete s novim izgledom ili se držite proverenih opcija, važno je pronaći stil koji najbolje odražava vašu ličnost. Pored toga, ne zaboravite da koristite proizvode za održavanje zdravlja i izgleda kose.

Proizvodi:

Viviscal Professional (dodatno obogaćena vitaminska suplementacija za oba pola)

8.890,00 RSD

(3 recenzije korisnika)

Viviscal Man – Suplementi za kosu kod muškaraca

Viviscal Man

4.490,00 RSD

(5 recenzije korisnika)

Viviscal Woman – Suplementi za kosu kod žena

Viviscal Woman

5.890,00 RSD

(3 recenzije korisnika)

Viviscal Thickening šampon

1.690,00 RSD

(7 recenzije korisnika)

Viviscal Thickening Serum – Za dodatni volumen kose

Viviscal Thickening Serum

2.990,00 RSD

(2 recenzije korisnika)

Viviscal Strengthening kondicioner

Viviscal regenerator za kosu

1.690,00 RSD

(2 recenzije korisnika)

Još objava:

Podeli:

Ostalo
sa bloga

Feritin za kosu

Feritin i zdravlje kose

Feritin je vrsta proteina u krvi koji skladišti gvožđe koje telo može koristiti kada mu je potrebno. Ako osoba ima nizak nivo feritina, to znači da ima i nedostatak gvožđa.

Saznajte više...