Opadanje kose posle leta

Lepo negovana kosa je odraz zdravlja kako kod žena, tako i kod muškaraca. Izlaganje sunčevim zracima u toku letnjih meseci utiče pojačano na opadanje kose. Iako se štetnost UV zračenja najčešće povezuje sa kožom, ne smemo zanemariti uticaj Sunca na strukturu dlake.
opadanje kose leti

Iako leto donosi mnogo radosti poput sunčanih dana, putovanja na plažu i opuštanja uz bazen, ono takođe može doneti izazove za zdravlje naše kose. Mnogi od nas primete povećano opadanje kose kada se letnji dani završe.

Lepo negovana kosa je odraz zdravlja kako kod žena, tako i kod muškaraca. Međutim, izlaganje sunčevim zracima u toku letnjih meseci utiče pojačano na opadanje kose. Iako se štetnost UV zračenja najčešće povezuje sa kožom, ne smemo zanemariti uticaj sunca na strukturu dlake.

Pojačano izlaganje sunčevim zracima utiče na dlaku od njenog korena, pa sve do samog vrha. U toku dana normalno opadanje kose je između 50 i 100 vlasi, ali letnje vrućine, hlor i morska so mogu prouzrokovati prvo gubitak sjaja kose, lomljivost, promenu boje, pa i izraaženije opadanje kose od uobičajenog.

Zbog povećanih negativnih uticaja i faktora na vlasi tokom letnjih meseci, neophodna je adekvatna nega kose kako bismo jesen dočekali bezbrižni. Ali, šta uzrokuje ovo sezonsko opadanje kose i kako ga možemo sprečiti?

Zašto kosa opada posle leta?

Kosa je često izložena različitim faktorima tokom leta. Svi ovi faktori mogu oslabiti kosu i dovesti do njenog opadanja:

  • Intenzivna sunčeva svetlost može da ošteti kosu, isušujući je i čineći je krhkom.
  • Takođe, hlor iz bazena i slana voda sa plaže mogu isprati prirodna ulja koja štite kosu, čineći je suvom i lomljivom.
  • Visoke temperature takođe mogu uticati na zdravlje kose, što dovodi do dehidratacije vlasišta i kose.

Simptomi opadanja kose nakon leta

Normalno je izgubiti nekoliko vlasi dnevno. Međutim, ako primetite da kosa opada u pramenovima ili da vaša četka za kosu skuplja više vlasi nego obično, to bi mogao biti znak da imate problem sa opadanjem kose. Drugi simptomi mogu uključivati tanju kosu, vidljive delove vlasišta ili promene u teksturi kose.

Kada posetiti stručnjaka

Iako je opadanje kose nakon leta obično privremeno, ako primetite da vaša kosa nastavlja da opada više nego obično, možda je vreme da posetite stručnjaka. Dermatolog ili triholog mogu proceniti stanje vaše kose i vlasišta, identifikovati uzrok opadanja kose i preporučiti odgovarajuće tretmane.

Kako sprečiti sezonsko opadanje kose nakon leta?

Hidrolipidni sloj kose je vrlo bitan za njenu zaštitu. Hidro (voda) i lipid (masnoća) su slojevi kojima se obavija dlaka i oni doprinose održavanju njene hidratacije. U toku leta vlažnost kose je zbog toplote znatno niža i potrebno ju je zaštititi. Preporuka je izbegavanje parabena, silikona i sulfata, kao i ulja koja nisu prirodna.

Da bi kosa ostala sjajna i zdrava nakon visokih letnjih temperatura, potrebna je dodatna hidratacija i nega prirodnim preparatima. Odabir odgovarajućih preparata i pravilna nega mogu smanjiti isušenost kose i sprečiti njeno opadanje. 

Viviscal vitaminska suplementacija utiče povoljno na rast dlake i njeno ojačavanje. Koristi se kao prevencija opadanja kose i terapija koja omogućava da spremno dočekate hladnije dane uz preparate na prirodnoj bazi, kako ne biste sa početkom jeseni brinuli o opadanju vlasi. Pogotovo ukoliko je tokom leta kosa bila izložena hloru ili morskoj soli koji su u samom vrhu štetnih faktora.

Pravilna nega

Nakon leta vrlo je česta pojava opadanje kose, ali ukoliko kosi pružate pravilnu negu, to ne bi trebalo da vas brine. Nakon letnjih meseci kosa ulazi u fazu mirovanja (telogen) i normalno je da kosa opada, kako bi nova izrasla.

U ovom periodu potrebno je koristiti manje agresivne šampone koji ne utiču na otvaranje vlasi, a koji će istovremeno očistiti kosu. Viviscal Densifying šampon je namenjen za rast kose sa jedinstvenim kompleksom koji produžava anagenu, aktivnu fazu rasta dlake i obezbeđuje dlaci potrebne vitamine i minerale.

Nakon letnjeg perioda kosa ima smanjen procenat keratina koji se prirodno nalazi u strukturi vlasi i to dovodi do suve ispucale kose, dok UV zraci dolaze do same kože glave koju oštećuju i samim tim utiču na opadanje kose u tom predelu.

Nakon temeljnog pranja kose šamponom, najbolje je koristiti balzam Viviscal Densifying Conditioner koji sadrži biotin (osnovni vitamin u vlasi) i čini kožu glave zdravom i otpornom na prekomerno opadanje vlasi.

Pošto se sa problemom opadanja kose jednako susreću muškarci i žene, za pravilnu negu protiv opadanje kose nakon leta (pa i cele godine), preporuka za jači pol je Viviscal Man Full Force šampon.

Proizvod se smatra svetski priznatim i proverenim preparatom koji obezbeđuje zdravu strukturu dlake od korena do vrha, i kao takav, predstavlja jedinstven proizvod na tržištu. Njegov sastav je bez veštačkih boja, sulfata i parabena, što je vrlo bitno zbog isušivanja i nege kose nakon leta.

Koliko traje opadanje kose posle leta?

Nakon letnjeg perioda bitno je smanjti upotrebu fena i aparata za uvijanje i peglanje kose. Ukoliko dođe do opadanja kose posle leta, ove vlasi nisu nužno izgubljenje i zdravi folikuli će krenuti u fazu rasta. Iz tog razloga je potrebno da brinete o svojoj kosi tokom cele godine i date joj adekvatan tretman kakav zaslužuje.

Ukoliko primetite da vlasi opadaju posle leta, nema razloga za brigu, pošto ta faza može kratko trajati. Prevencija u vidu uključivanja Viviscal profesional linije koja je dodatno obogaćena vitaminima i mineralima smatra se najboljom i preparat se preporučuje kod intenzivnog opadanja kose za nežniji i jači pol.

Opadanje kose posle leta

Proizvod sadrži visoku koncentraciju AminoMar kompleksa – posebnog morskog kompleksa izolovanog iz morskih plodova, koji je osnova svih Viviscal preparata.

Proizvod je pokazao veliku efikasnost kod različitih vrsta alopecije, kao što su:

  • Alopecija areata
  • Androgena alopecija
  • Frontalna fibrozirajuća alopecija
  • Intenzivno opadanje kose prouzrokovano različitim faktorima

Viviscal Maximum Strength je najbolji suplement za zdravu i jaku kosu kod žena, koji sadrži esencijalne minerale kao što su vitamin B7 (biotin), vitamin B3 (niacin), vitamin C, cink i gvožđe. Ovo je vrlo važno za dame, pošto čest nedostatak ovih minerala i vitamina kod žena utiče na kvalitet kose, te i na njeno opadanje.

Muškarci vrlo često imaju problem sa opadanjem kose, što zbog genetske prirode, tako i zbog uticaja faktora načina života. Viviscal Man je suplement specijalizovan za kosu jačeg pola koji doprinosi njenom rastu i volumenu.

Iz tog razloga nije čudno da su Viviscal preparati najprodavaniji globalni brend protiv opadanje kose, a Viviscal preparati za muškarce jedini proizvodi prilagođeni muškarcima kod nas na tržištu.

Ukoliko je ipak došlo do opadanja kose i koristite Viviscal proizvode kao terapiju, da biste postigli bržu bujnost i volumen kose dok je oporavljate, najbolje je da nanosite Viviscal Elixir ulje za dodatan volumen kose. Preparat je na prirodnoj bazi i ima u sebi kombinaciju cinka, keratina i biotina. Zahvaljujući ovim sastojcima kosa izgleda zdravo i bujno.

Viviscal Elixir ulje za dodatan volumen kose smanjuje mašćenje kose i doprineće da bude lepršava nakon nanošenja. Tretman je posebno delotovoran nakon letenjeg perioda kada se kosa najviše izlaže sunčevim zracima.

Zašto izabrati Viviscal?

Viviscal preparati predstavljaju klinički najispitanije proizvode za kosu sa urađenih 10 kliničkih studija koje su potvrdile njihovu delotvornost kod različitih vrsta alopecije i različitih uzroka opadanja kose. Veliki broj pacijenata širom sveta je njegovu efikasnost potvrdilo i preporučio ga.

Budući da je kosa nakon letnjeg perioda isušena, a koža glava podložnija oštećenjima koja mogu doprineti opadanju kose, primena Viviscal preparata može pospešiti očuvanju i dugovečnosti zdravlja kose.

Zaključak

Iako opadanje kose posle leta može biti zabrinjavajuće, važno je zapamtiti da je ovo često privremeno stanje. Sa pravilnom negom tokom letnjih meseci i odgovarajućim tretmanima posle leta, možete smanjiti opadanje kose i održati kosu zdravom. Bez obzira na godišnje doba, zdrava kosa počinje zdravom negom, pravilnom ishranom i adekvatnom hidratacijom.

Proizvodi:

Viviscal Professional (dodatno obogaćena vitaminska suplementacija za oba pola)

8.890,00 рсд

(2 recenzije korisnika)

Viviscal Man – Suplementi za kosu kod muškaraca

Viviscal Man

5.890,00 рсд

(4 recenzije korisnika)

Viviscal Woman – Suplementi za kosu kod žena

Viviscal Woman

5.890,00 рсд

(3 recenzije korisnika)

Viviscal Thickening šampon

1.690,00 рсд

(6 recenzije korisnika)

Viviscal Thickening Serum – Za dodatni volumen kose

Viviscal Thickening Serum

2.990,00 рсд

(2 recenzije korisnika)

Viviscal Strengthening kondicioner

Viviscal regenerator za kosu

1.690,00 рсд

(2 recenzije korisnika)

Još objava:

Podeli:

Ostalo
sa bloga

Pop Up