Nega kose za muškarace – saveti

Za muškarca koji vodi računa o svom izgledu, nega kose je takođe važna. Ukoliko mislite da je dovoljno oprati i osušiti kosu, u zabludi ste. Nega kose pored pranja i pravilnog sušenja podrazumeva redovnu masažu vlasišta, šišanje kao i upotrebu raznih preparata za stilizovanje kose.

Za muškarca koji vodi računa o svom izgledu, nega kose je takođe važna. Ukoliko mislite da je dovoljno oprati i osušiti kosu, u zabludi ste. Nega kose pored pranja i pravilnog sušenja podrazumeva redovnu masažu vlasišta, šišanje kao i upotrebu raznih preparata za stilizovanje kose.

Svakako je bitna i pravilna ishrana, koja osim što utiče na zdravlje celog organizma, utiče i na kosu. U nastavku teksta možete pročitati kako pravilno negovati kosu i što je najvažnije pomoću čega sprečiti njeno opadanje.

Kvalitetan šampon je od ključnog značaja

Odaberite odgovarajući šampon koji svakako treba da bude bez sulfata, jer on doprinosi da kosa deluje isušeno i neprivlačno. Pre kupovine šampona obavezno pogledajte deklaraciju, kako biste videli koje sastojke preparat sadrži. Ukoliko imate problem sa opadanjem kose ili želite da sačuvate zdravu i jaku kosu, preporuka je svakako Viviscal šampon.

Viviscal preparati za muškarce predstavljaju najprodavaniji svetski brend vitamina za obnovu kose. Njihov efekat podrazumeva kompletnu dopunu kose vitaminima, mineralima i esencijalnim aminokiselinama.

Ovaj svetski priznat šampon, održava kožu glave zdravom za optimalan rast kose, obezbeđujući joj potrebne vitamine i minerale. Istovremeno vraća bujnost tankoj kosi i ishranjuje dlaku od korena do vrha. U kombinaciji sa Viviscal suplementima dolazi do obnavljanja kose i vraća joj debljinu i volumen.

Nega kose podrazumeva i pravilno sušenje

Prilikom sušenja kose obavezno koristite peškir kako biste odstranili višak vode sa kose. Najbolje bi bilo da prirodno osušite kosu, a fen da koristite baš kad morate. Ako je ikako moguće nemojte sušiti kosu vrućim vazduhom i obavezno držite fen 20 cm udaljeno od glave.

Vlasi sušite idući od korena ka vrhu i nemojte se predugo zadržavati na jednom području kako biste izbegli pregrejavanje. Usled nepravilnog sušenja zagađujete slojeve kutikule a oni su osnov za zaštićenu i zdravu kosu. Sušenje kose započnite od potiljka prema vrhu glave. Fen podesite na brzo duvanje, ali ne povećavajte temperaturu.

Češljanje kose

Kako biste sprečili mašćenje kose i sačuvali dlaku birajte četke sa zaobljenim vrhovima i prirodnom dlakom. Nakon upotrebe obavezno pribor za češljanje očistite od dlaka a zatim operite toplom vodom i šamponom.

Izbegavajte češljanje mokre kose, jer joj na taj način štetite. Vlasi koje su pune vode se rastežu tako da je kosa osetljivija i sklona lomljenju i kidanju. Najbolje i najzdravije je češljanje od vrhova prema korenu.

Masaža vlasišta

Povremeno masirajte vlasište, jer masaža glave poboljšava cirkulaciju što pospešuje rast nove kose. Prstima pravite kružne pokrete, a posebno se fokusirajte na područja gde je kosa proređena. Kako biste stimulisali rast kose možete pre svakog pranja koristiti kokosovo ili bademovo ulje.

Redovno šišanje je od izuzetnog značaja

Za razliku od žena, muškarci se šišaju češće, okvirno na svakih 20 dana. To je prednost, jer se na taj način uklanjaju oštećeni delovi vlasi. Ukoliko već imate naviku da redovno odlazite na šišanje bilo bi dobro da jednom mesečno zatražite od svog frizera dubinsko pranje kose.

Efekat koji se postiže je zadivljujući, jer se na ovaj način uklanjaju i najsitnije čestice nečistoće koje mogu zapušiti pore i onemogućiti kosi da raste.

Nega kose pomoću preparata za stilizovanje

Ukoliko pravilno odaberete proizvode za oblikovanje kose, ne samo da ćete se osećati zadovoljno, već ćete istaći ono najbolje na svom licu.

Gel za kosu

Pripadnici jačeg pola vrlo često koriste gel za kosu. Mada, prilikom odabira vodite računa o čvrstini gela. Ukoliko želite prirodan izgled sa manjim volumenom najbolje je da odaberete blage, penaste gelove.

Gel srednje čvrstine najbolje je koristiti za frizuru kojom se postižu šiljati vrhovi, a ukoliko želite da vaša kosa ostane nepromenjenog oblika tokom celog dana preporučuju se gusti i čvrsti gelovi. Pre nanošenja gela, potrebno je oprati i prosušiti kosu a zatim u maloj količini gel nanesite na vlasi. Potrudite se da ga ravnomerno nanesete po čitavoj dužini kose.

Vosak za kosu

Vosak kosi daje sjaj i preporučljiv je za gustu i jaku kosu. Nanosi se isključivo na suvu kosu, jer ukoliko se voda i ulje pomešaju ne dobija se nikakav efekat. Dovoljno je da malu količinu voska nanesete na dlan, protrljate a zatim nanesete na kosu, tako što idete od kraja ka korenu.

Krema za kosu

Krema za kosu je idealno rešenje za pripadnike jačeg pola koji preferiraju uglađen stil. Nanose se na vlažnu kosu, tako što kremu najpre protrljate kroz dlanove, a potom oblikujete frizuru. Iako kreme hidriraju i hrane kosu, ipak ne daju osećaj čvrstine, tako da će vam kosa delovati kao da je mokra. Prednost krema je što su lagane i ne opterećuju kosu.

Savet plus

Kako vi vaša kosa izgledala lepo i negovano izbegavajte preterano korišćenje fena kao i čestu upotrebu preparata za stilizovanje kose. Vodite računa o zdravoj ishrani i dovoljnom unosu tečnosti u organizam, kako biste sprečili opadanje kose i stimulisali rast  jake i zdrave dlake. Neka vaša ishrana bude raznovrsna uz obavezan unos vitamina i minerala.

Neka vam nega kose postane rutina, kako biste imali jaku, zdravu i lepu kosu kojom ćete sigurno biti zadovoljni.

Proizvodi:

Viviscal Professional (dodatno obogaćena vitaminska suplementacija za oba pola)

8.890,00 рсд

(2 recenzije korisnika)

Viviscal Man – Suplementi za kosu kod muškaraca

Viviscal Man

5.890,00 рсд

(4 recenzije korisnika)

Viviscal Woman – Suplementi za kosu kod žena

Viviscal Woman

5.890,00 рсд

(3 recenzije korisnika)

Viviscal Thickening šampon

1.690,00 рсд

(6 recenzije korisnika)

Viviscal Thickening Serum – Za dodatni volumen kose

Viviscal Thickening Serum

2.990,00 рсд

(2 recenzije korisnika)

Viviscal Strengthening kondicioner

Viviscal regenerator za kosu

1.690,00 рсд

(2 recenzije korisnika)

Još objava:

Podeli:

Ostalo
sa bloga

Pop Up