Kako povećati volumen kose?

San svake žene je da poveća volumen kose. Retke su pripadnice nežnijeg pola koje imaju tu sreću da im je kosa bujna i lepršava a da pri tom ne moraju dodatno da se trude oko nje. Da biste povećale volumen kose važno je da odaberete prave preparate za njenu negu, da se fokusirate na frizure kojima se povećava volumen, ali i da koristite trikove koji će doprineti da vaša kosa dobije lepši izgled i veći volumen.
volumen kose

San svake žene je da poveća volumen kose. Retke su pripadnice nežnijeg pola koje imaju tu sreću da im je kosa bujna i lepršava a da pri tom ne moraju dodatno da se trude oko nje. Da biste povećale volumen kose važno je da odaberete prave preparate za njenu negu, da se fokusirate na frizure kojima se povećava volumen, ali i da koristite trikove koji će doprineti da vaša kosa dobije lepši izgled i veći volumen.

 

Koliko god vam ovo delovalo nestvarno uz malo truda je moguće. Potrebna vam je dobra volja i malo prirodnih sastojaka koje najčešće imate u kući. Takođe upotrebom određenih preparata možete trajno rešiti problem i povećati volumen kose.

Kako povećati volumen kose prirodnim putem?

Volumen kose možete poboljšati pomoću nekih prirodnih metoda, ali svakako ćete najbolji efekat postići ukoliko koristite odgovarajuće preparate baš za tu namenu.

Jabukovo sirće za bolji volumen kose

Ispiranje kose jabukovim sirćetom nakon pranja se pokazalo kao veoma dobro i sa dugotrajnim efektom. Zapravo, ovo sirće deluje kao prirodno sredstvo koje dovodi u ravnotežu pH naše kose, ukljanja nečistoću sa površine vlasišta i što je veoma bitno ne isušuje dodatno kosu. Zahvaljujući jabukovom sirćetu kosa će zadržati prirodan sjaj i što je najvažnije biće čista i hidrirana.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje je svakako jedno od boljih mirisnih ulja a tretman kose sa njim ne samo da će je učiniti mekom i glatkom već će joj znatno poboljšati volumen. S obzirom na to da se kokosovo ulje uglavnom sastoji od masnih kiselina srednjeg lanca to mu daje ravnu strukturu tako da se lakše apsorbuje u vlasište. Ovo ulje je inače veoma cenjeno u kozmetici, jer se aktivni sastojci iz njega prenose u vlasište čineći kosu zdravom a samim tim i bujnijom.

Kokosovo ulje možete koristiti na više načina. Možete ga  naneti na vlažnu kosu, (ali ne uz teme kako kosa ne bi bila masna), kako biste je zaštitili od lomljenja tokom češljanja. Pored toga možete periodično utljati kokosovo ulje po celoj glavi i ostaviti da odstoji nekoliko sati ili čak i da prenoći. Nakon pranja bićete zadivljeni volumenom sjajem kose.

Redovna masaža skalpa doprinosi boljem volumenu

Masaža glave, odnosno vlasišta stimuliše cirkulaciju a to je od izuzetne važnosti za zdravlje kose. Najbolje bi bilo pre pranja da masirate vlasište uz dodatak nekog ulja ( bademovo, maslinovo i sl.). Nakon pranja kosa će postati meka, lepršava i bujna.

Dugotrajan efekat se postiže upotrebom kvalitetnih proizvoda

Danas na tržištu zaista postoji mnoštvo proizvoda koji obećavaju brži rast kose, povećan volumen kao i sprečavanje opadanja. Zbog tako bogate ponude često smo u nedoumici šta odabrati, jer poučeni iskustvom znamo da nije sve toliko kvalitetno kao što se prezentuje.

Upotrebom Viviscal suplementacije za kosu sigurno nećete pogrešiti. U pitanju je vitaminska suplementacija koja je ubedljivo najefikasnija i ima izuzetno široku primenu u čitavom svetu. Svi preparati su napravljeni na potpuno prirodnoj bazi od ekstrakata koji deluju povoljno kako na samu vlas tako i na kožu i na nokte.

S obzirom da ih mnogi lekari širom sveta preporučuju kao redovnu terapiju kod različitih tipova alopecije, onda je potpuno razumljivo što su ovi preparati nezamenljivi.

  • Viviscal šampon održava kožu glave zdravom, ishranjuje dlaku od korena do vrha obezbeđujući joj potrebne minerale i vitamine.
  • Viviscal balzam zahvaljujući sastojcima osvežava kosu pružajući joj neophodan zaštitni sloj, smanjuje listanje dlake vraćajući kosi neophodan sjaj i volumen.
  • Viviscal eliksir – ulje za dodatni volumen kose je preporučljiv za sve tipove kose. Ovo je jedinstveni preparat na tržištu pomoću koga se postiže neophodna bujnost i volumen kose. Istovremeno ishranjuje kosu čineći je lepršavom.

Upotrebom ovih preparata ćete svojoj kosi priuštiti vrhunsku negu i obezbediti joj dugotrajnu bujnost.

Trikovi za veći volumen kose

Postoji niz trikova koje možete izvoditi svakodnevno kako biste došle do željenih rezultata. Neki od njih su:

Na mokru kosu poprskajte sprej za volumen a potom sušite kosu tako što ćete glavu spustiti ka podu. U ovom položaju osušite oko 60% kose koristeći veliku okruglu četku. Na taj način ćete preusmeriti koren kose i stvorićete dodatni volumen. Nastavite da sušite kosu u normalnom položaju, odnosno sa ispravljenom glavom.

trikovi za bolji volumen kose

Vlažnu kosu vežite u punđu i ostavite da se osuši. Kako se kosa bude sušila, krajevi će zadržati oblik a imaćete neverovatan volumen.

Koliko god je moguće izbegavajte agresivne tretmane za kosu, jer nakon tih procesa kosa postaje suva i tanka. Osim toga vlasi su krhke, dolazi do slabljenja korena kose što dovodi do pojačanog opadanja.

Ukoliko uvek imate razdeljak na jednoj strani to dovodi do toga da kosa postaje slepljena na temenu. Periodično prebacite razdeljak na drugu stranu, jer ćete tako kosu prirodno podići i izgledaće bujnije. Ovo biste trebali da radite na svaka 2 ili tri meseca.

Uravnotežena i zdrava ishrana je veoma važna kako za ceo organizam tako i za kosu. Kako biste prirodno povećali volumen obavezno u ishranu uključite cink i selen kao i neophodne vitamine. Kako biste održali hidrataciju kose i tela potrebno je dnevno da unosite najmanje 8 čaša vode.

Instant rešenje za veći volumen

Ukoliko vam za neku specijalnu priliku treba  frizura i insistirate na bujnosti i lepršavosti a ne stižete da odete do frizera, vikleri su dobro rešenje. Tu postoji pravilo, što više lokni to je bujnija kosa. Kako ne biste dodatno oštetili kosu najbolje bi bilo da se opredelite za čičak viklere. Praktični su, laki za upotrebu i što je najvažnije ne oštećuju kosu. Viklere odaberite prema dužini kose, odnoso za kraću kosu birajte tanje a za dužu kosu deblje viklere.

Najboli efekat ćete postići ukoliko ih namotate na polu prosušenu kosu, a zatim ih ostavite na glavi sve dok se kosa potpuno ne osuši. Možda će vam ovo oduzeti malo više vremena, ali svakako ćete dobiti željenu frizuru. Kada je kosa potpuno suva pažljivo skinite viklere. Nikako ih ne vucite, već pažljivo odvijajte pramen po pramen. Nakon toga kosu rastresite rukama, bez upotrebe češlja i ukoliko je potrebno naprskajte sprejom za učvršćivanje frizure.

U svakom slučaju ovi trikovi su privremena rešenja kojima možete povećati volumen kose za neku posebnu priliku. Ukoliko vam je prioritet zdrava, negovana i bujna kosa onda vam preporučujemo upotrebu kvalitetnih proizvoda, jer zahvaljujući njima vaša kosa ne samo da će biti bujna i lepršava već će biti i potpuno zdrava.

Proizvodi:

Viviscal Professional (dodatno obogaćena vitaminska suplementacija za oba pola)

8.890,00 рсд

(2 recenzije korisnika)

Viviscal Man – Suplementi za kosu kod muškaraca

Viviscal Man

5.890,00 рсд

(4 recenzije korisnika)

Viviscal Woman – Suplementi za kosu kod žena

Viviscal Woman

5.890,00 рсд

(3 recenzije korisnika)

Viviscal Thickening šampon

1.690,00 рсд

(6 recenzije korisnika)

Viviscal Thickening Serum – Za dodatni volumen kose

Viviscal Thickening Serum

2.990,00 рсд

(2 recenzije korisnika)

Viviscal Strengthening kondicioner

Viviscal regenerator za kosu

1.690,00 рсд

(2 recenzije korisnika)

Još objava:

Podeli:

Ostalo
sa bloga

Pop Up