Kako napraviti frizuru koja traje ceo dan

Niko ne voli da popravlja frizuru u toku dana. Frizura koja traje ceo dan možda zvuči nemoguće, ali uz prave tehnike i proizvode, videćete da to nije slučaj.
Kako napraviti frizuru

 

Izvor fotografije

Niko ne voli da popravlja frizuru u toku dana. Frizura koja traje ceo dan možda zvuči nemoguće, ali uz prave tehnike i proizvode, videćete da to nije slučaj. Dugotrajne frizure su idealne za one dane kada se nema vremena za duge popravke frizure ili za posebne prilike koje zahtevaju besprekoran izgled od jutra do večeri. Takođe, one treba da budu jednostavne za stilizovanje, a opet dovoljno izdržljive da odole svakodnevnim aktivnostima.

Održavanje frizure tokom celog dana zahteva pažljiv odabir metoda i tehnika. Izboru frizure doprinose faktori poput tipa kose i vremenskih uslova. Na primer, najlepše frizure s pletenicama su popularan izbor jer osim što su šik, one mogu biti vrlo izdržljive. Jednostavne frizure za svaki dan često uključuju lagane elemente poput mašnica koje mogu dodati sofisticiranost i učiniti da frizura izgleda sveže i uredno.

Priprema kose

Dobra priprema kose prvi je korak za frizuru koja će trajati ceo dan.

Šampon i regenerator

Za početak, odabir odgovarajućeg šampona je ključan. Trebalo bi koristiti šampone koji ne otežavaju kosu, posebno napravljene za volumen, bez silikona i teških hidratantnih sastojaka. Regenerator se primenjuje isključivo na krajeve kako bi se izbeglo da kosa postane mlitava i bez volumena.

Termozaštitni sprej

Pri upotrebi uređaja poput fena, pegle i figara, termozaštitni sprejevi su neizostavni. Oni štite kosu od oštećenja, zadržavajući njenu vlažnost i sprečavajući lomljenje i cepanje. Redovnom upotrebom termozaštitnog spreja, kosa činite zdravijom i spremnom za dugotrajno oblikovanje.

Odabir prave frizure

Prilikom izbora frizure koja treba da traje ceo dan važno je razmotriti faktore kao što su tip kose, životni stil i oblik lica.

Predlozi za frizure

 • Punđe: Idealne za gustu kosu; mogu biti visoko postavljene ili niže na potiljku. Visoka punđa je sofisticirana i praktična frizura koja drži kosu pod kontrolom tokom celog dana. Ova frizura je idealna za tople dane jer drži kosu podalje od lica i vrata. S druge strane, niska punđa je opuštenija varijanta.
 • Pletenice: Odlične za dugotrajnu frizuru; francuske pletenice i riblja kost su praktične opcije. Takođe, pletene kike su zabavna i mladalačka frizura koja može izdržati dug dan bez potrebe za popravkama. Ove pletenice možete stilizovati kao labave ili čvrste, u zavisnosti od ličnog ukusa. Pletenice su odlične za sprečavanje zapetljanja kose i održavanje urednog izgleda.
 • Niski rep: Ovo je klasična i elegantna frizura koja je idealna za dugačak dan jer zahteva minimalno održavanje. Pogodna je za sve tipove kose i može se dodatno učvrstiti laganim nanošenjem laka za kosu. Niski rep je praktičan i elegantan izbor koji se lako može transformisati iz dnevne u večernju varijantu.
 • Bantu čvorovi: Popularna frizura koja potiče iz Afrike i odlična je za održavanje definicije kovrdža tokom celog dana. Ova frizura je posebno pogodna za kovrdžavu kosu jer pomaže u zadržavanju vlažnosti i sprečavanju naelektrisanja. Bantu čvorovi su praktični, moderni i pružaju jedinstven izgled.
 • Polu-podignuta frizura: Ova frizura kombinuje elemente podignute i spuštene kose. Pruža izbalansiran izgled koji je pogodan za različite tipove kose i dužine. Odlična je za svakodnevne aktivnosti jer drži kosu podalje od lica, a istovremeno omogućava da kosa lepo pada.

Imajte u vidu da različiti tipovi kose zahtevaju prilagođene proizvode. Takođe, upotreba kvalitetnog laka za kosu može znatno produžiti vreme trajanja frizure.

Korišćenje pravih proizvoda za stilizovanje

Zaštita frizure od spoljnih uticaja

Izvor fotografije

Odabir odgovarajućih proizvoda za stilizovanje ključan je za kreiranje frizure koja će ostati postojana celi dan. Pogrešan izbor može učiniti kosu teškom i bez života, dok pravi proizvodi daju frizuri novu dimenziju i čine je dugotrajnom.

Preporuke za proizvode

 • Lak za kosu: Lak pruža završni čvrsti sloj koji štiti frizuru od spoljnih uticaja. Međutim, lak nije nešto što treba često koristiti jer može oštetiti kosu.
 • Pena za kosu: Pena pruža volumen i fleksibilnost, posebno kod tankih vlasi. Treba je nanositi na vlažnu kosu pre oblikovanja.
 • Vosak za kosu: Savršen za teksturu i definisanje, vosak je odličan za kratke do srednje duge frizure. Omogućava bolju kontrolu i definiciju bez otežavanja kose.
 • Serum za kosu: Serumi dodaju sjaj i štite od vlage, čineći kosu glatkom. Odlični su za upotrebu nakon peglanja ili uvijanja.

Saveti za nanošenje proizvoda

Važno je ravnomerno rasporediti proizvod kroz kosu. Za početak, manja količina je bolja, a uvek možete dodati još ako je potrebno. Takođe, nanošenje proizvoda na suvu kosu omogućava preciznije stilizovanje, dok se na vlažnu kosu nanose preparati za volumen i oblik.

Alati poput pegle ili figara mogu da se koriste nakon što se proizvod za stilizovanje osuši, kako bi se izbeglo oštećenje vlasi. Treba znati da previše proizvoda može učiniti kosu teškom. Počnite sa malom količinom, posebno ako je reč o serumu ili vosku.

Okrugle četke

Korišćenje okruglih četki pomaže postizanju volumena i dugotrajnosti frizure. Izbor veličine četke zavisi od dužine kose i željenog rezultata. Za kraću kosu, preporučuju se manje četke koje će omogućiti finije lokne, dok su za dužu kosu bolje veće četke koje pružaju veći i opušteniji talas. Kako se pramen obmotava oko četke dok se suši fenom, kosa dobija dodatnu podršku i tako duže ostaje stilizovana.

Finalizacija i održavanje frizure

Stabilnost frizure zavisi i od načina na koji se održava tokom dana, kao i od toga kako primenite lak za kosu.

Lak treba naneti držeći bocu oko 30 centimetara od glave, ravnomerno ga raspršujući kako bi se formirao tanak sloj koji neće otežati kosu. Za ekstra volumen, kosu nežno nagnite unapred i poprskajte lakom kod korena.

Za brze korekcije tokom dana, uvek nosite sa sobom sledeće:

 • Ukosnice: Idealne su za pričvršćivanje pramenova.
 • Mini-sprej za kosu: Savršen za brzo osveženje.
 • Gumice za kosu: Sačuvajte ih nekoliko u torbi, jer mogu pomoći da brzo promenite frizuru ako je potrebno.
 • Suvi šampon: Ovaj proizvod savršen je za apsorpciju viška masnoće i dodavanje volumena.

Zaštita frizure od spoljnih uticaja

Proizvodi za stilizovanje kose

Izvor fotografije

Na kraju, za očuvanje frizure, ključan je izbor pravih proizvoda i zaštita kose od različitih spoljnih faktora.

Za početak, koristite proizvode za zaštitu kose koji sadrže UV filtere kako biste sprečili isušivanje i gubitak boje usled izlaganja suncu. Ne zaboravite na termičku zaštitu, koja je neophodna prilikom stilizovanja kose toplotom. 

Proizvodi bogati antioksidantima pomažu u zaštiti od urbanog zagađenja i slobodnih radikala. Preporučuje se upotreba šampona i regeneratora koji hidriraju kosu, održavajući njenu prirodnu vlažnost, što je bitno za zdrav izgled kose i očuvanje frizure.

Prilikom nošenja šešira, birajte modele koji nisu previše tesni oko glave kako biste izbegli nepotrebni pritisak na frizuru. Takođe, materijal šešira treba da bude prozračan, kako se koža ne bi prekomerno znojila i kosa izgubila volumen.

Dugotrajne frizure mogu lako da se naprave

Kao što vidite, frizura koja će ostati postojana tokom celog dana zahteva pažljiv odabir tehnika i proizvoda. Početni korak uključuje pripremu kose kvalitetnim šamponom i regeneratorom da bi bila mekša i lakša za oblikovanje. Pre stilizovanja, korisno je naneti termičku zaštitu kako bi se kosa zaštitila od oštećenja usled upotrebe alata za toplotno oblikovanje.

Lagani proizvodi za stilizovanje poput spreja mogu pomoći u održavanju frizure bez otežavanja kose. Za dugotrajnost, bitno je izabrati frizuru adekvatnu za tip kose. Na primer, jednostavni konjski rep može biti dobar izbor za održavanje urednog izgleda, a pletenice su savršene za kontrolu neposlušnih pramenova. Nakon završenog stilizovanja, sledi fiksiranje frizure lakom ukoliko je to potrebno.

Postavljanje ukosnica i upotreba elastičnih traka koje ne klize takođe može doprineti dugotrajnosti frizure. A ukoliko nemate vremena ili veštine za komplikovanije frizure, uvek se možete odlučiti za jednostavnije opcije koje su i dalje šik i lako se održavaju.

Proizvodi:

Viviscal Professional (dodatno obogaćena vitaminska suplementacija za oba pola)

8.890,00 RSD

(4 recenzije korisnika)

Viviscal Man – Suplementi za kosu kod muškaraca

Viviscal Man

5.890,00 RSD

(5 recenzije korisnika)

Viviscal Woman – Suplementi za kosu kod žena

Viviscal Woman

5.890,00 RSD

(3 recenzije korisnika)

Viviscal Thickening šampon

1.690,00 RSD

(7 recenzije korisnika)

Viviscal Thickening Serum – Za dodatni volumen kose

Viviscal Thickening Serum

2.990,00 RSD

(2 recenzije korisnika)

Viviscal Strengthening kondicioner

Viviscal regenerator za kosu

1.690,00 RSD

(2 recenzije korisnika)

Još objava:

Podeli:

Ostalo
sa bloga