Kako ispravno prati kosu?

Kada kažete pranje kose, većina pomisli na šamponiranje i ispiranje toplom vodom. Međutim, proces pranja kose je mnogo složeniji i zahteva posebnu pripremu. Pranje kose je osnovni ritual koji potpomaže da se održi higijena vaše kože glave na visokom nivou.

Kada kažete pranje kose, većina pomisli na šamponiranje i ispiranje toplom vodom. Međutim, proces pranja kose je mnogo složeniji i zahteva posebnu pripremu. Pranje kose je osnovni ritual koji potpomaže da se održi higijena vaše kože glave na visokom nivou.

U pojedinim svetskim salonima lepote, koji su specijalno namenjeni za šamponiranje i oblikovanje kose, postoje stručnjaci koji nisu obični radnici, nego profesionalni šamponjeri, koji vrlo dobro znaju koliko je pravilno šamponiranje kose izuzetno važno za celokupno zdravlje vaše kože glave, ali i kose. Zboga toga, morate biti svesni koliko je važno pravilno oprati kosu.

1. Veoma važan postupak pre pranja kose

Pre nego što započnete vaše pranje kose, naš savet je da dobro očešljate vašu kosu. Ovaj postupak se odnosi na one žene koje poseduju dugu kosu, skloniju uplitanju i zamršavanju. U toku dana, često nam je kosa pritisnuta raznim sredstvima od gumice, rajfa do upotrebe različitih kozmetičkih sredstava (lak, gel), što neizbežno ostavlja veliki trag na njen prirodan izgled i opuštenost. Na ovaj način izbegavate dodatno mršenje kose tokom pranja i time omogućavate da šampon, kog ste odabrali za vašu kosu, prodre duboko do korena i podari vam svoj pun efekat i ugođaj.

2. Kako primeniti šampon za kosu?

Možda vam ovo pitanje deluje nevažno ili potpuno banalno, ali praksa je pokazala veoma veliku dobrobit za izgled vaše kose koje može da donese priprema odgovarajućeg šampona. Način na koji nanosite šampon odrediće kvalitet i efikasnost pranja vaše kose, a samim tim i krajnji rezultat kojem svi težimo – zdrava i jaka kosa. Kod pranja kose, jako je važno da celu kosu navlažite mlakom vodom, pa tek onda da nanosite šampon.

Nanošenje šampona se vrši na ruku, a zatim ga ravnomerno rasporedite po celoj kosi. Ono što je najvažnije u celom ovom procesu je da perete samo kožu vaše glave, izuzimajuću  krajeve vaše kose. Što se krajeva tiče, pena koja se napravila nakon blagog utrljavanja šampona dovoljna  je da se opere ostatak kose. Ovaj deo kose će se oprati penom koja pada od sredine ka krajevima, bez dodavanja više šampona ili dodatnog trljanja.

Kružni pokreti kojima nanosite šampon su važni, jer i na taj način stimulišete vašu kožu glave. Na isti način, kada na vašu kosu nanosite regenerator, vodite računa i na koje područje kose ga nanosite. Ne zaboravite da njega nije potrebno nanositi na kožu glave, samo na krajeve. Naša preporuka je da svaka vaša rutina pranja kose uključuje i koriščenje regeneratora, jer poseduje svojstva koja omogućavaju mekoću vlasi, pa je samim tim prilikom četkanja nećete  mnogo povlačiti niti ostecivati.

3. Koliko često je potrebno oprati kosu?

Možda se pitate da li je potrebno više puta nanositi šampon na kosu? Postoje žene sa vrlo masnom kosom koje žive na mestima punim zagađenja, pa samim tim moraju i redovnije i češće da peru svoju kosu, jer niko ne voli osećaj neurednosti.

Kovrdžava i obojena kosa po svojoj prirodi ne zahtevaju česta šamponiranja. Naš savet je da su dva šamponiranja tokom jedne nedelje sasvim dovoljno i poželjna, ali ukoliko osetite potrebu da je na osnovu trenutnog stanja i higijene vaše kose potrebno i više puta šamponirati, onda učinite tako. Ukoliko kosu perete svakodnevno, pa čak i svaki drugi dan, vaša kosa verovatno nije toliko prljava da su joj potrebna dva šamponiranja.

Na kraju krajeva, šampon je sredstvo za čišćenje, koje pored prljavštine, uklanja i zastitna, prirodna ulja sa vlasišta i vlakana kose.  Ispiranje je veoma značajno za sjaj vaše kose. Nakon dobrog šamponiranja, kao i masaže kože glave, sledi možda i jedan od najvažnijih koraka u celom ovom procesu, a to je ispiranje. Ono bi trebalo da se odvija temeljno, lagano, sa mlakim mlazom vode, a završetak ispiranja je najbolje sprovesti potpuno hladnom vodom. Upravo ovaj mali postupak vraća neophodan  sjaj vašoj kosi.

4. Faktor toplote vode u procesu pranja kose

U procesu najadekvatnijeg pranja kose povedite računa o toploti vode kojom perete vašu kosu. Ukoliko temperatura vode oscilira između tačke ključanja i sagorevanja, onda vaše vlasište trpi i na taj način se automatski aktiviraju i stimulišu lojne žlezde koje dalje proizvode više ulja na koži glave. Najidealnije je da kosu perete mlakom vodom ili barem par minuta tokom ispiranja da vašu kosu obradujete potpuno hladnom vodom.

5. Značaj masaže kože glave tokom šamponiranja

Naučno je dokazano da masaža kože glave tokom šamponiranja višestruko pomaže da vaša kosa dobije sve neophodne sastojke kako bi vam podarila lepotu, postojanost i sjaj. Potrebno je da odvojite vreme za masažu kože glave tokom šamponiranja. Masažu vršite laganim i nežnim pokretima, tako što podižete koren kose i laganim podizanjem masirate kožu glave i na taj način podstičete cirkulaciju krvi na glavi. Dužina trajanja masaže idealno traje oko tri minuta.

6. Kako da znam koji proizvod mi je potreban?

Izbor pravog proizvoda je od suštinske važnosti za pranje. Danas na tržištu postoji mnogo maski, regeneratora i šampona za kosu. Kada odabirate jedan, morate znati šta kupujete, na koji način se proizvod koristi i da li se i kome uvek možete obratiti, ukoliko imate dodatnih pitanja u vezi sa novim  proizvodom.

Ako želite sami da proverite stanje vaše kože glave, pogledajte jedan deo kože u kojoj je boji. Ako je svetlo ružičaste boje, vaša koža je zdrava. Ukoliko je sivkaste ili tamnije boje možda imate problema sa snabdevanjem krvlju kože glave, a takođe i sa suvom kosom. Ako je koža glave žućkaste boje, ukazuju na masnu  tendenciju vaše kože glave. U zavisnosti od rezultata i trenutnog stanja vaše kose, odaberite odgovarajući šampon za muškarce i žene, kao i regenerator. Naša preporuka je da uvek koristite najkvalitetnije profesionalne proizvode za negu vaše kose.

Proizvodi:

Viviscal Professional (dodatno obogaćena vitaminska suplementacija za oba pola)

8.890,00 рсд

(2 recenzije korisnika)

Viviscal Man – Suplementi za kosu kod muškaraca

Viviscal Man

5.890,00 рсд

(4 recenzije korisnika)

Viviscal Woman – Suplementi za kosu kod žena

Viviscal Woman

5.890,00 рсд

(3 recenzije korisnika)

Viviscal Thickening šampon

1.690,00 рсд

(6 recenzije korisnika)

Viviscal Thickening Serum – Za dodatni volumen kose

Viviscal Thickening Serum

2.990,00 рсд

(2 recenzije korisnika)

Viviscal Strengthening kondicioner

Viviscal regenerator za kosu

1.690,00 рсд

(2 recenzije korisnika)

Još objava:

Podeli:

Ostalo
sa bloga

Pop Up