Kada očekivati ponovni rast kose posle korone?

Ključno pitanje koje postavljaju mnogi, je kako poboljšati rast kose nakon preležane korone. Masovna pojava je da ljudi, koji su bili izloženi ovom virusu u periodu oporavka naglo gube kosu. Umesto opadanja oko 100 vlasi dnevno koliko je normalno, najčešće se dešava da mesecima nakon preležane infekcije, kosa opada 2 do 3 puta više.

Ključno pitanje koje postavljaju mnogi, je kako poboljšati rast kose nakon preležane korone. Masovna pojava je da ljudi, koji su bili izloženi ovom virusu u periodu oporavka naglo gube kosu. Umesto opadanja oko 100 vlasi dnevno koliko je normalno, najčešće se dešava da mesecima nakon preležane infekcije, kosa opada 2 do 3 puta više. Ovaj neprijatan trend dovodi i do povećane anksioznost, što je sasvim razumljivo.

Mnogi ljudi posežu za različitim rešenjima, kako bi uspeli brzinski da reše problem, jer ćelavost između ostalog dovodi i do gubitka samopouzdanja. Kod svih ovih pacijenata uočljivo je difuzno opadanje kose ili telogeni efluvijum, što znači da kosa opada ravnomerno sa cele površine, a ne u pečatima kao što je slučaj kod alopecije.

Ovaj tip opadanja kose, najčešće se vezuje za stresne događaje. Borba organizma sa infekcijom, temperatura, kao i stres celokupnog organizma su glavni razlozi zbog kojih dolazi do opadanja kose. Zapravo, dolazi do poremećenog ciklusa tokom koga kosa u dužem vremenskom periodu opada, a u znatno kraćem periodu raste. Olakšavajuća okolnost je ta što će se rast kose vremenom vratiti u normalu, ali ne smemo zanemariti činjenicu da učestalo opadanje kose dovodi do sve većeg stresa.

Kako poboljšati rast kose?

Kako biste poboljšali rast kose, neophodno je da promenite ishranu koja treba da bude bogata proteinima, cinkom, selenom kao i vitaminima C i D. Vitamin D utiče na ciklus rasta kose i predstavlja potencijalnu terapiju protiv opadanja kose. Reč je o vitaminu koji je rastvorljiv u mastima koje su neophodne za održavanje i stvaranje funkcije folikula dlake.

Cink je veoma važan mineral koji je neophodan za pravilno funkcionisanje celog organizma. Pored toga utiče na jačanje kose, sprečava njeno opadanje, čuva pigment i poboljšava rast kose. Selen ima ulogu oksidansa, jer štiti ćelije od oksidacije sprečavajući preterano starenje organizma. Takođe, poboljšava rast kose i utiče na kvalitet dlake.

Opadanje kose takođe je usko povezano sa deficitom gvožđa. Loša krva slika i smanjen broj eritrocita dovode do oslabljenog imuniteta. Neophodno je unositi dovoljne količine minerala i proteina koje obezbeđuju gvožđe u adekvatnoj meri.

Preporučuje se unos zelenog povrća, crvenog mesa kao i dovoljnih doličina vitamina C. Kako biste poboljšali rast kose preporučuje se i dodatak ishrani u vidu suplemenata. Viviscal suplementacija je svetski priznata od strane stručnjaka, jer ne samo da obnavlja kosu, već povoljno utiče i na kožu.

Koristite proverene preparate za rast kose

Izuzetno je važno da preparati koje koristite za rast kose budu na biljnoj bazi i bez veštačkih mirisa i boja. Takođe ni slučajno ne smeju sadržati sulfate i parabene. Tržište je preplavljeno raznim preparatima koji obećavaju kvalitet,a ne ispunjavaju ga.

Umesto da pospeše rast kose, takvi preparati dovoljno opterećuju ionako oslabljenu kosu štetnim sastojcima. Izbor šampona predstavlja hranu za vašu kosu, zato morate biti vrlo oprezni pri odabiru istih.

Viviscal šampon i Viviscal balzam su izuzetno delotvorni, jer produžavaju aktivnu fazu rasta dlake čime smanjuju njeno opadanje. Viviscal šampon za muškarce održava kožu glave zdravom za optimalan rast kose, ishranjuje dlaku od korena do vrha i obezbeđuje joj potrebne vitamine i minerale.

Zahvaljujući ovim preparatima, možete očekivati veoma brzo ponovni rast kose, koja će biti zdravija i bujnija.

Obavezno proverite rezultate

Kako biste pospešili rast kose i sprečili opadanje posle preležane korone, neophodno je prekontrolisati kompletnu krvu sliku i biohemiju, a posebno vrednosti D-dimera, gvožđa i vitamina D. Osim toga ishrana mora biti uravnotežena prvenstveno zbog oporavka celog organizma, nakon preležanog kovida kao i zbog svih posledica koje infekcija sa sobom nosi.

U svakom slučaju morate biti strpljivi i mirno prihvatiti trenutnu situaciju. Ukoliko uz adekvatnu ishranu kosi pružite pravilnu i kvalitetnu negu koja će joj obezbediti sve što joj treba rezultati će biti vidljivi već nakon tri meseca.

Proizvodi:

Viviscal Professional (dodatno obogaćena vitaminska suplementacija za oba pola)

8.890,00 RSD

(5 recenzije korisnika)

Viviscal Man – Suplementi za kosu kod muškaraca

Viviscal Man

5.890,00 RSD

(6 recenzije korisnika)

Viviscal Woman – Suplementi za kosu kod žena

Viviscal Woman

5.890,00 RSD

(3 recenzije korisnika)

Viviscal Thickening šampon

1.690,00 RSD

(8 recenzije korisnika)

Viviscal Thickening Serum – Za dodatni volumen kose

Viviscal Thickening Serum

2.990,00 RSD

(2 recenzije korisnika)

Viviscal Strengthening kondicioner

Viviscal regenerator za kosu

1.690,00 RSD

(2 recenzije korisnika)

Još objava:

Podeli:

Ostalo
sa bloga

Nega kose nakon hemioterapije

Nega kose nakon hemioterapije

Nega kose nakon hemioterapije je važan aspekt oporavka pacijenata koji prolaze kroz ovo intenzivno medicinsko lečenje. Hemioterapija, iako efikasna u borbi protiv malignih ćelija, u nekim slučajevima dovodi do privremenog

Saznajte više...
Nega kose u trudnoći

Nega kose u trudnoći

Negovanje kose tokom trudnoće je vrlo specifično zbog promena koje se dešavaju u organizmu. Hormonske promene mogu uticati kako na kvalitet i teksturu kose, tako i na brzinu njenog rasta.

Saznajte više...